| Gasztronómia
|
1925-ben vették lajstromba a „Váncza sütő-krémpor” védjegyét, később pedig sokféle kitűnő magyar termék (sütőpor, vanillincukor, szalalkáli, főzős vanília- és csokoládéízű ... |
|
|
Bécs hangulatát
birodalmi múltja és világhírű épületei teremtik meg. Ki ne ismerné – legalább
útikönyvekből – a Ringet az Operával, a Parlamentet, a Burgtheatert vagy ... |
|
|
A XIII. század
elején francia egyetemi körökben alakult ki először a „zsíros” és a „tudós”
Bologna mítosza. Tudós, mert itt született meg 1088-ban az első ... |
|
|
This book is not simply a cook book, besides the excellent recipes one
can get to know the history of our gastronomic culture – how the dishes
of the ancient animal herding traditions, the ... |
|
|
A könyv nem egyszerűen csak szakácskönyv. A magyar kultúra egyik komoly
szegmense a konyhaművészet, ami Európa-szerte híressé vált. A kiváló
recepteken túl megismerhetjük ... |
|
|
Dieses Buch ist nicht nur ein Kochbuch, neben den ausgezeichneten
Rezepten kann man die Geschichte unserer gastronomische Kultur kennen –
wie die traditionellen Gerichte der Hirten, die ... |
|
|
Nem beszélhetünk párizsi konyháról úgy, ahogyan például lehet római, szicíliai vagy provence-i konyháról beszélni, hanem csak franciáról. Ez a konyha nem regionális, még ... |
|
| - Számozott vászonkötésű -
1925-ben vették lajstromba a „Váncza sütő-krémpor” védjegyét, később
pedig sokféle kitűnő magyar termék (sütőpor, vanillincukor, szalalkáli, főzős
vanília- és ... |
|
| Gasztronómia egy 4000 éves városban
Sorozatunk harmadik, gazdag képanyagú szakácskönyve az ínycsiklandozó recepteken túl bepillantást enged a görög étkezési szokásokba, és arról is tudósít, hogy ma vagy 2500 évvel ... |
|
| Gasztronómiai ajándék a művészet, kultúra és hagyomány városából
Az olasz város és az olaszok kultúrtörténetébe nyerhetünk bepillantást,
mindezt a sajátos és híres olasz konyhán keresztül. Hogyan fejlődtek és
terjedtek el a római étkezési ... |
|
|
|