2900 Ft
2030 Ft
MEGOSZTÁS
Jövőre hátraszaltó
ISBN:
978-963-3494-20-2
Méret:
142×197 mm
Oldalszám:
204

Ezt a könyvet a Covidnak köszönhetjük. Az író a lányával sokat unatkozott a karantén alatt, és akkor jött az ötlet: megírni Olívia, a tinilány történetét, aki éppen lelki válságban van a szülei szakítása miatt. A lány harcos vegán környezetvédővé válik, és egyre furcsábban viselkedik.

Kiközösítés, agresszivitás, elvakult ideológiák, elszigetelődés, toleranciahiány, egoizmus, beszűkült nézőpont: csak az én igazságom létezhet, a másikéra kíváncsi sem vagyok. Ilyen, és hasonló problémákat feszeget ez az ifjúsági regény, és éppen azt szeretné megmutatni, mit kell ahhoz tennünk, hogy ne essünk a fenti hibák csapdájába. A megoldókulcsra talán rálelhet majd a sorok között az olvasó, ha van hozzá szeme, esze és szíve. Szinte biztos, hogy sokaknak bejönnek azok a gondolatok, melyeket a szerzők szeretnének közvetíteni, ám az is bizonyos, lesznek, akik utálni fogják ezt a könyvet.

Gál Vilmos eddig történelmi regényeket írt, ez az első próbálkozása az ifjúsági irodalomban. A munka egy igazi családi-baráti vállalkozás, hiszen az író gyermekeinek aktív segítsége mellett a kötetben szereplő illusztrációkat annak a hódmezővásárhelyi általános iskolának tehetséges grafikuspalántái készítették, ahová egykor Petra is járt.

 

K&H Logo