2600 Ft
500 Ft
MEGOSZTÁS
Az isztambuli vonat
ISBN:
978-963-3469-90-3
Méret:
B/5

"-Nincs itt valami rejtély? - Mindannyiunknak vannak titkai." - Mi lehet a közös dr. Czinnerben, a belgrádi kommunista orvosban, Mr. Myattben, a gazdag zsidó mazsolakereskedőben, a félvilági varieté-táncosnőben, az alkoholista és leszbikus újságírónőben, a gátlástalan rablógyilkosban és a bestsellerszerzőben? Mind az Orient expresszen szelik át a két háború közti Európát - Ostendétől Isztambulig. A fülkék, folyosók, étkezőkocsik és hálókupék labirintusában összekuszálódnak a szálak, s a szereplők egymás életébe bonyolódnak.

Mindenki fut valami után - vagy valami elől. Álmok, politika, gyilkosság, szex, törtetés, kaland, üzlet, szerelem - "Hogy mi minden nem történik egy nemzetközi vonaton!" - , humorral vegyes feszültség filmszerűen kavargó regénnyé áll össze.

Valóban csak a véletlen műve, ahogy hőseink végzetszerűen sodródnak a történetben - egymás felé vagy egymástól el? Végül mindenki dönteni kényszerül - de hogy helyre állnak-e az életutak, hogy a csalódottság vagy a remény kerekedik felül, az csak az utazás végeztével dől el.

K&H Logo