4500 Ft
3150 Ft
MEGOSZTÁS
A Kennedy örökösök
ISBN:
978-963-3493-89-2
Méret:
142×197 mm
Oldalszám:
548

 

A Kennedy örökösök

A New York Times bestseller-szerzője, a Jackie, Janet és Lee monográfia alkotója minden eddig homályban maradt részletről fellebbenti a fátylat

John Fitzgerald Kennedy elnök, valamint ünnepelt fivérei: Robert és Ted Kennedy szenátor gyermekei különleges terhet örököltek híres felmenőiktől. Az amerikai történelem színfalai között, rendkívüli előnyöket élvezve nevelkedett a Kennedy család harmadik nemzedéke, amely kimagasló teljesítmények és megsemmisítő vereségek hullámvasútján hánykolódott.

Új, tényfeltáró könyvében a Kennedy család történetének elismert kutatója, J. Randy Taraborrelli lerántja a leplet Amerika leghíresebb családjának következő nemzedékéről.

Ifjabb John Kennedy életét követhetjük nyomon, megismerhetjük a számtalan nehézséget, amellyel a Kennedy-sarj szembe került, miután feleségül vette nagy szerelmét, Carolyn Bessette-t. Megdöbbentő, új részletek kerülnek napvilágra a pár tragikus haláláról – és arról, hogy miért javasolta Ethel Kennedy Carolynnak, ne vállalkozzon az utazásra, amely végül véget vetett az életének.

Caroline Kennedy magánélete is összetett kapcsolatok bonyolult szövedéke: az anyját, Jackie Kennedy Onassist meglepte az Ed Schlossberggel kötött házassága, nem is beszélve a váratlanul erős kapocsról, amely az anyósához, Mae Schlossberghez fűzte.

Számtalan olyan történet ebben a kötetben kerül először napvilágra, amely további adatokat szolgáltat a Kennedy dinasztia többi tagjának életéről. Megtudhatjuk, hogyan küzdött Kara, Ted lánya a tüdőrákkal, és hogyan vitt új, feminista vonalat a család életébe Ted felesége, Vicki. Fény derül ifjabb Bobby Kennedy és Patrick Kennedy függőséggel vívott küzdelmére, és arra, hogyan segített a popsztár, Taylor Swift Conor Kennedynek feldolgoznia az édesanyja, Bobby felesége, Mary halálát. Kiderül az is, hogyan lett III. Joe Kennedy a Kongresszus sikeres tagja.

A történet középpontjában a család legyőzhetetlen és megkerülhetetlen matriarchája, Ethel Kennedy áll, aki őrült különcségeivel és inspiráló bátorságával félelmetes figurává nőtte ki magát.

A könyv alapjául több száz különleges, első kézből származó interjú szolgál. A szerző több mint húsz éven keresztül folytatta kutatásait többek között a JFK Library és az Edward M. Kennedy Institute hangfelvételeinek felhasználásával. Ennek köszönhetően A Kennedy örökösök című kötet az ambíció, a botrány, a büszkeség és a hatalom történetének drámai erejű és nagyívű feldolgozása.

J. Randy Taraborrelli húsz életrajzi jellegű munkát jegyez, amelyek közül a legtöbb felkerült a New York Times bestseller-listájára: Jackie, Ethel, Joan: Women of Camelot, After Camelot: A Personal History of The Kennedy Family, 1968 to the Present. Ez utóbbi a Reelz által készített minisorozat alapjául is szolgált. A szerző további, a Kennedy család történetét feldolgozó műve: a Jackie, Janet és Lee, amelyet a Tomorrow Studios most adaptál egy tévéfilmsorozat számára.

 

Vélemények, méltatások

„Leleplező és csak úgy olvastatja magát” – The New York Times Book Review

„A pénz, a látszólag végtelen hatalom és mindenvelejárójának története… Camelot hangulata nyomtatásban azok számára, akik a teljességre törekszenek és szívesen olvasnak a gazdagok és hatalmasok életéről” – Kirkus Reviews

„Taraborrelli bepillantást enged a nővérek [és Aristotle Onassis] bonyolult kapcsolatába, valamint első alkalommal tárja a nyilvánosság elé, mi történt valójában, amikor Lee tudomást szerzett arról, hogy öt évvel John F. Kennedy halála után a nővére feleségül akar menni Onassishoz” – Harper’s Bazaar

„Taraborrellinek sikerül megragadnia a Kennedyek és házastársaik ragyogó, tragikus és lenyűgöző világának hangulatát… Ellenállhatatlan és bensőséges. Semmi sem marad rejtve.” – Shelf Awareness

„Magával ragadó… Intim bepillantás a Bouvier, az Auchincloss, a Kennedy és a Radwiwill család egymással összefonódott történetébe. Taraborelli felvillantja a pénz, a hatalom, a politika és a család színes, kaleidoszkópját – a kötet olvasása közben bepillantást nyerhetünk az előkelők kiváltságos életébe” – Library Journal.

 

K&H Logo