Ára 2100 Ft (Elfogyott)
MEGOSZTÁS
A káosz kontinense?
Új középkor
ISBN:
978-963-3490-39-6
Méret:
B/5
Oldalszám:
188

Alain Minc politikai és gazdasági tanácsadó, üzletember és esszéíró, a Francia Becsületrend lovagja, a szellemi élet befolyásos, ám megosztó személyisége, botrányhős és több bestseller szerzője, akit egyesek méltatnak, mások nem kedvelnek sajátos stílusa miatt.
„Történelmi derűlátásunk elhomályosult (...). Vajon nem egy olyan periódus zárul le most, mely látványos hanyatlással visszavezet bennünket egy új középkorba?”
A KÁOSZ KONTINENSE? Új középkor című, nagy visszhangot kiváltó mű ugyan majdnem két évtizede jelent meg, de hátborzongató, egyszersmind elővigyázatosan hasznos olvasni ma, látva, hogy Minc milyen pontosan következtette ki a jövőt és értelmezte közelmúltunk eseményeit, akár a balkáni háborút, akár a világgazdasági válságot. Elemezte a politikai, társadalmi, gazdasági folyamatokat, a globalizációt, a nemzetiségi és bevándorlási kérdéseket, a média szerepét. Írt a berlini fal leomlását követő elégikus vágyálmokról, a várt gazdasági fellendülésről, a keleti országok felzárkóztatásáról, az egyetemes békéről szóló naiv elképzelésekről és a szertefoszlott illúziókról.
A könyv – melynek magyar vonatkozásai különösen érdekesek lehetnek az Olvasó számára – nem csupán szakmai szempontból, politológusok, gazdasági szakemberek, szociológusok, valamint a felsőoktatás hallgatói körében lehet gondolatébresztő, hanem mindazok érdeklődését felkeltheti, akik töprengnek a világ helyzetén, s próbálják megérteni a körülöttük zajló változásokat.

K&H Logo