Ára 2100 Ft (Elfogyott)
MEGOSZTÁS
A halhatatlanok is meghaltak egyszer
Kiadás:
2. kiadás
ISBN:
978-963-3490-24-2
Méret:
B/5
Oldalszám:
180

Valóban, a halhatatlanoknak érzett és kikiáltott művészek is meghaltak egyszer - kérdés, hogy hogyan és miben? Vajon megmérgezték-e Mozartot vagy Beethovent? Hogyan jutott Nietzsche és van Gogh az őrület határára vagy még azon is túl? Titokzatos volt-e Marylin Monroe vagy Hemingway öngyilkossága? Orvosi gondatlanság okozta-e Ingeborg Bachmann halálát? Megtalálták-e a "zsenialitás székhelyét" az e célra felállított Lenin Agyát Kutató Intézetben, mely csaknem tíz évig működött?
Valószínűleg túlzás azt állítani, hogy a művészek, nagy politikusok testi bajai jobban rányomják bélyegüket az életműre, mint tehetségük és az őket ért szellemi hatások, de a zsenik jobb megértését elősegíthetik a nagyon prózai adatok is. Ők sokszor ihletet, erőt merítettek a betegségükből.
Dr. Hans Bankl jeles osztrák professzor és törvényszéki orvosszakértő (1940-2004) szenvedélyes kutatója volt a történelmi személyiségek betegségeinek és halálának. Ez a könyve számos kiadást ért meg német nyelven és több nyelvre le is fordították a történeti háttérbe állított művészportrékat, melyek hús-vér emberekként mutatják be a művészeket, szenvedésüket, reményeiket, életüket és halálukat.

K&H Logo